Härjedalen

Pride


Gör som:

Skänk en slant till

Härjedalen Pride!


Bankgiro:

542-6010

Varför Härjedalen Pride?

Härjedalen är en vacker plats. Fantastisk natur, fjäll, sjöar, orörda skogar och rikt djurliv.

Här finner man enkelt lugnet. Du kan med lätthet hitta en plats att helt i fred andas, meditera och vara helt ensam mitt i varje by.

Vi har en otrolig gemenskap, bra skolor, fina äldreboenden och trygghet för barnen.


Det är extremt högt antal självmord i Härjedalen. Vi har bred alkoholism, mängder av människor med medberoende. Vi är dåliga på att prata känslor, det är en rätt hård och tuff attityd vi har gentemot varandra även om vi egentligen är fulla av humor och vänlighet. Vi ska jobba och göra rätt för oss, inte klaga, inte sticka ut…


Vi vill rugga upp ytan. Lyfta dessa tunga ämnen. Föreläsa om alkoholism, skam, självmord och förlåtelse. Vi vill få ett öppnare samhälle, där vi vågar berätta om vi mår dåligt, vågar ta hjälp.

Vi vill också prata om olika sexualiteter, att våga hitta sig själv, komma ut. Om kärlek och sex. Hur ser ett utanförskap ut? Vad är det som gör oss så rädda för det vi inte förstår?


Vi ska blanda kunskap med humor, glädje, bra musik och fantastiska möten med nya människor. Vi ska dansa natten lång och mest av allt ska vi vara PRIDE. Pride över vilka vi är, var och en av oss. Glada och stolta över det faktum att vi har rätten att älska vem vi vill.


Härjedalen behöver en Pridefestival.


Kalender


4 april

Extra årsmöte

Hede Turistbyrå


Medarrangörer

Samarbetspartners